Friday, November 11, 2016

Tave me Patlixhana


Perberesit:


1 kg patlixhana
3 qepe
2 speca 
3 kokrra domate
300 gr mish te grire 
4 luge gjelle vaj
pak kripe 
1 kokerr te madhe hudhre
rigon
                    Pergatitja:


Lajme patlixhanet pasi i kemi qeruar bishtat. I veme ne nje tenxhere , e mbushim me uje dhe i hedhim nje dore kripe te trashe.I veme ne zjarr sa te marin nje vale , pastaj i nxjerrrim dhe i vendosim ne nje tapsi qe te ftohen.
Nderkohe pregatisim mbushjen , ne nje tigan skuqim qepen te grire holle pastaj shtojme edhe specin dhe vazhdojme ti trazojme . Mbasi te jene skuqur keto hedhim mishin e grire dhe i skuqim se bashku. 
Pastaj shtojme domatet , kripen , hudhrat dhe rigonin . Vazhdojme i skuqim dhe heqim tiganin nga zjarri dhe e leme te ftohet pak.
Patlixhanet i hapim ne mes dhe i vendosim me rradhe ne taven ku do ti pjekim . Hedhim mbushjen mbi patlixhanet dhe siper mund te vendosim feta domatesh
I futin ne furre dhe i pjekim per 40 minuta ne 180 grade .

              Ju befte mire.
Ingredients: 1 kg patlixhana 3 peppers 3 onions 2 tomatoes grains 300 gr minced meat less oil 4 tablespoons of salt 1 large garlic grain oregano Preparation: News patlixhanet as we peeled tails. We put in a pot, fill it with water and salt to throw a hand putting him to fire trashe.I how to receive a wave, then nxjerrrim and place in a tapsi to cool. Meanwhile prepare room filling, in a saucepan skuqim finely chopped onion and then add the pepper and continue to Stir. After these be fried minced meat and take the skuqim together. Then add the tomatoes, salt, garlic and oregano. The skuqim continue and remove the pan from the fire and let cool slightly. Patlixhanet we open our midst and set forth in the dish where you will bake. Patlixhanet take over and above filling can put tomato slices thrust and bake in oven for 40 minutes at 180 degrees. Enjoy your meal.

1 comment: