Friday, November 11, 2016

Dollma


         
Ne pranvere ka dhe gatime te vecanta sic jane Japraket me gjethe Rrushi (Dollmat)

Perberesit: per 4 persona

  • Gjethe Rrushi (60 cope)
  • Oriz 300 gr
  • Qepe te njoma 4 cope
  • Hudhra te njoma 2 cope
  • Nje tufe majdanoz
  • Nje tufe nagjzme te njoma (mender)
  • kripe
  • Vaj ulliri 4 luge gjelle

           Pergatitja:

  1. Gjethet e Rrushit i lajme ne uje te bollshem, i rendisim ne nje tenxhere te cilen e mbushim me uje te ngrihte dhe e veme pak ne zjarr sa te marre nje vale
  2. E kullojme ujin dhe i leme te ftohen
  3. Ne nje tigan grijme qepet holle sebashku me gjethet. Hedhim vajin dhe i vendosim mbi zjarr per ti skuqur.
  4. Mbasi skuqet qepa hedhim hudhren e grire dhe vazhdojme ta skuqim, hedhim me rradhe perberesit e tjere: kripe, majdanozin e grire dhe orizin mbasi e kemi shpelare.
  5. E trazojme derisa te perzihen mire dhe e heqim nga zjarri.
  6. Ne nje tave vendosim poshte disa gjethe rrushi dhe pastaj marrim gjethet, vendosim pak nga perzierja duke e mbajtur te hapur ne pellemben e dores dhe e palosim gjethen ne menyre qe mbushja te mos na derdhet gjate zierjes.
  7. Nje nga nje i mbushim te gjitha gjethet dhe i vendosim mbi tave te gjitha njera mbi tjetren derisa te mbarohen te gjitha gjethet.
  8. Pastaj hedhim uje sa te mbulohen pak dollmat. E mbulojme me kapak dhe e vendosim ne furre ne nxehtesi jo te madhe ne 180 grade ne menyre qe te ziehen ngadale.
         Ju befte mire!!

No comments:

Post a Comment