Friday, November 11, 2016

Kallamarë të mbushur


Për 6 persona: 
– 6 kallamarë– 4 kokrra qepë mesatare– l/4 gotë vaj– l filxhan çaji oriz– 5 domate ose– 2 lugë kafeje salcë– l lugë majdanoz– kripë e piper
Te kallamarët nxirret vetëm një kërc shumë i hollë që e kanë në sy. Pastaj lahen mirë, u shkëputen këmbët duke hapur në këtë mënyrë qeskat të cilat do të mbushen më vonë dhe vihen për një kohë në një pjatë.


Përgatitja:
Skuqet qepa me gjysmën e sasisë së vajit deri sa të marrë ngjyrën e kuqërremtë duke e trazuar vazhdimisht. Pastaj hidhet orizi me qepën.
Shtohen këmbët e kallamarëve të prera në copa të vogla, pastaj domatet e qëruara e të prera, majdanozi i grirë hollë, kripa e piperi dhe pak ujë.
Kur orizi të thithë gjithë lëngun (të mos ziejë plotësisht), hiqet ena nga zjarri dhe mbasi të ftohet, mbushen me radhë qeskat e kallamarëve dhe vendosen në një tavë.
U hidhet përsipër vaji që mbeti, ujë i nxehtë sa të mbulohen pak dhe futet në furrë mesatare 20-25 minuta që të piqen.
Kallamarët gatuhen të fërguar, jahni me pilaf etj.

For 6 people: - 6 squid - 4 grains medium onions - l / 4 cup oil - l cup of tea rice - 5 tomatoes or - 2 teaspoons sauce - l tablespoons parsley - salt and pepper Preparation: The squid is issued only a cartilage very they have thin eyes. Then thoroughly washed, they split off legs by opening the air sacs which will be filled in later and put a time on a plate. Fry onion with half the oil until they get reddish color, stirring constantly. Then throw rice with onion. Add the squid legs cut into small pieces, then peeled tomatoes and chopped, minced parsley thin, salt and pepper and a little water. When the rice absorb all the broth (do not boil completely), the container is removed from the fire and cool when, on sacs filled with squid and placed in a casserole. He was thrown over the oil that remained, hot water as recovered slightly and enters the average oven to bake 20-25 minutes. Cooked fried squid, stew with rice, etc.

No comments:

Post a Comment